M/S Henrik Ibsen


 

M/S Henrik Ibsen® ble bygget i Göteborg i 1907 og gikk i den svenske skjærgården som M/S Styrsö frem til 1993 da den kom til Telemarkskanalen og fikk navn etter Skiens berømte dikter Henrik Ibsen. I 2010 gjennomgikk båten en omfattende totalrestaurering. Kapasitet 99 passasjerer.

M/S Henrik Ibsen seiler i daglig rutefart på Telemarkskanalen mellom Skien og Dalen i sommersesongen. En reise på Telemarkskanalen ombord i M/S Henrik Ibsen® er en unik kulturhistorisk seilas gjennom spektakulær norsk natur og fantastiske sluseanlegg, ansett som vedens åttende underverk da de ble hugget inn i fjellet på slutten av 1800 tallet. 

Det tilbys førsteklasses service om bord enten du er på Promenadedekket, i restaurant Aktersalongen med herlige spiserier fra skipets bysse med et godt utvalg vin og drikke eller i Cafeen forut. Å kombinere et historisk kanalcruise med et kulinarisk opphold på eventyrhotellet Dalen Hotel anno 1894 kaller vi ”et spa for sjelen”.

Det er med stolthet vi inviterer ombord til en spektakulær og historisk reise på Telemarkskanalen, med høy grad av komfort og service i det som er en av Norges vakreste naturopplevelser.

 

Les mer