Kanalbåtene

Nyt en tur på vakre Telemarkskanalen. Oppdag gammel kulturhistorie, et yrende folkeliv og opplev slusing slik det foregikk for over 100 år siden. Nyt reisen fra dekket på en av de historiske kanalbåtene; M/S Henrik Ibsen, M/S Victoria eller den noe nyere M/S Telmarken.

M/S Henrik Ibsen vil seile sammen med M/S Victoria i daglig pendeltrafikk i fra medio mai til medio september og fortsetter seilasen alene til tidlig oktober. M/S Telemarken går i egen ruten fra Norsjø/Akkerhuagen til Lunde og tilbake i perioden medio juni til medio august.

M/S Henrik Ibsen

M/S Henrik Ibsen

M/S Henrik Ibsen® ble bygget i Göteborg i 1907 og gikk i den svenske skjærgården som M/S Styrsö frem til 1993 da den kom til Telemarkskanalen og fikk navn etter Skiens berømte dikter Henrik Ibsen. I 2010 gjennomgikk båten en omfattende totalrestaurering. Kapasitet 99 passasjerer. 

 

Les mer her

M/S Victoria

M/S Victoria

M/S Victoria, også kalt Kanaldronningen, ble bygd på Akers Mekaniske Verksted i Oslo og fikk byggenummer 93 da skipet ble sjøsatt 11. februar 1882. 
Skipet har siden den gang seilt gjennom sluser og over vann på Telemarkskanalen. Les mer:

 

Les mer her

Telemarken i underkanalen Vrangfoss med fritidsbåt og kajakk

M/S Telemarken

M/S Telemarken ble bygget ved Västerviks nya varv i Sverige i 1951 og var en av båtene i Stockholms skjærgård. M/S Telemarken har gått i trafikk på Telemarkskanalen siden 1988. Vi er den eneste båten som kjører fra Telemarkskanalens østløp mot Notodden.

 

Les mer her

Rekesmørbrød

Servering om bord

Båtene som går i rutetrafikk, har servering om bord. 
M/S Victoria og M/S Henrik Ibsen har restaurant med alle rettigheter om bord. M/S Telemarken har et enklere utvalg med fokus på lokale råvarer fra Fruktbygda.

 

Les mer her